onsdag 16. november 2016

Frokostmuffins med spinat, cheddar og soltørket tomat



Til 12 muffins trenger du:

30 g smør
1 løk, finhakket
1 fedd hvitløk, finhakket
1/2 ts chiliflak
100 g hvetemel
75 g fullkornshvetemel
1,5 ts bakepulver
1 egg
2 dl melk
salt og pepper
en god håndfull vasket spinat, grovt hakket
3 ss soltørket tomat, grovt hakket
200 g revet cheddar

Forvarm stekeovnen til 170 grader.

Smelt smøret i en kjele og tilsett løk, hvitløk og chiliflak. Sviss det sammen til løken blir blank.
Ta kjelen av platen og ha det over i en bolle sammen med alle de andre ingrediensene. Rør alt godt sammen til en jevn og klissete deig. Fordel deigen i 12 muffinsformer i et muffinsbrett.

Stek dem på midterste rille i ca 25 minutter til de er gyldne. Ta dem ut og avkjøl på rist.
Vel bekomme!

2 kommentarer:

  1. Takk for deilig oppskrift, er skrevet ut og skal prøves snarest! :)

    SvarSlett
  2. Spenstig med cheddar-ost på muffinsene! Liker! Da blir det kanskje mer en middagsrett enn en kake/dessert?

    SvarSlett