søndag 13. april 2014

Pizza med kjøttdeig, løk og frisk oregano


Til en langpannepizza, med tynn bunn, trenger du:


Pizzabunn:
1 pose tørrgjær
2,5 dl fingervarmt vann
1 ts salt
3 ss god olivenolje
ca 6 dl hvetemel

Tomatsaus:
2 dl hakkede tomater
salt og pepper
1 ss oregano

Pizzafyll:
400 g kjøttdeig av storfe, brunet i pannen
2 kepaløk, i tynne skiver
250 g revet hvitost
1/2 potte frisk oregano

Sett stekeovnen på så varmt du får den. Min går til 280 grader. Sett inn en pizzastein.

Bland sammen gjær og vann i en eltebolle. Tilsett salt og olivenolje og sett på kjøkkenmaskinen på lav hastighet. tilsett hvetemel litt etter litt til du har en fast og smidig deig som slipper bollen. la deigen elte i fem minutter. Dekk til bollen med plast eller et kjøkkenhåndkle og la deigen heve på et lunt sted til dobbel størrelse.

Ha hakkede tomater i en minihakker eller foodprocessor sammen med salt, pepper og oregano og kjør alt sammen til en jevn saus.

Hvelv deigen ut på en melet benk og kjevle ut en leiv på størrelse med en langpanne. Legg leiven over på et stykke bakepapir. Bre over pizzasaus og fordel osten utover. Ha over kjøttdeig og løk.
Ta pizzasteinen ut av ovnen og legg pizzaen forsiktig over med bakepapiret fremdeles under. Sett steinen inn i ovnen på midterste rille. Etter et par minutter vil du kunne dra bort bakepapiret slik at pizzaen ligger rett på steinen. Stek videre i ca fem minutter til bunnen er gyllen og sprø og osten har smeltet.

Ta pizzaen ut, topp den med frisk oregano og server - vel bekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar