fredag 14. mars 2014

Hamburger med tomatmajones



Til to burgere trenger du:


300 g kjøttdeig
2 ss fløte
salt og pepper
1/2 løk, finhakket

1 eggeplomme
2 ss soltørket tomat, i olje
1 dl nøytral olje
sitronsaft
salt

2 burgerbrød
salat
rødløk i skiver

Bland sammen kjøttdeig, fløte og løk og smak til med salt og pepper. Varm opp en panne med smør eller olje. Del deigen i to og form dem til burgere. Stek dem gyldne på hver side og la dem ettersteke på restvarmen til de er ferdige.

Kjør eggeplomme og soltørka tomat sammen med en stavmikser + litt av oljen fra tomatene. Når tomatene er godt knust begynner du å spe på med olje i en tynn stråle. Tilsett ev. litt kaldt vann dersom majonesen blir for tykk. Smak til med sitronsaft og salt.

Bygg opp burgerene med salat og rødløk - vel bekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar