torsdag 17. oktober 2013

Hjemmelaget müsli

Her hjemme har denne blandingen blitt så populær at jeg lager et fullt glass hver uke.
Kjempegodt sammen med yoghurt og friske bær og frukt!



Til et stort glass müsli måler du opp:

2 dl lettkokte havregryn
2 dl solsikkekjerner
2 dl linfrø
2 dl gresskarkjerner
1 ss meierismør
1 ss brunt sukker
1 ss honning
0,5 dl juice/nektar

Forvarm ovnen til 170 grader, varmluft.

Ha smør, sukker, honning og juice i en kjele og kok det sammen til alt er smeltet og jevnt rørt sammen. Tilsett alle de tørre ingrediensene og rør alt godt sammen til væsken er jevnt fordelt. Hell blandingen over på et stekebrett kledt med bakepapir og sett brettet inn i ovnen på midterste rille.
Stek müslien i til sammen 15-20 minutter. Rør godt i den hvert femte minutt slik at den blir jevnt stekt. Müslien er ferdig når den er gyllenbrun og sprø. Ta brettet ut fra ovnen og la müslien avkjøles helt før du heller den over på et tett glass eller en boks.

Vel bekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar