lørdag 19. januar 2013

Quesadillas med chili con carne


For å fylle 4-5 tortillalefser trenger du:

400 g kjøttdeig
1 stor løk, finhakket
1 rød paprika i biter
1/2 kinesisk hvitløk, revet
1 rød chili, finhakket
 litt olje til steking
1 boks hakkede tomater
1 boks chilibønner
1/2 boks maiskorn
1 klype tørka chiliflak
salt og pepper

4-5 grove tortillalefser
revet hvitost

Stek kjøttdeigen godt sammen med løk, chili og hvitløk.
Tilsett boksene med hakkede tomater, maiskorn  og chilibønner og ha i paprikaen.
Kok opp under lokk og la det småputre i fem minutter.

Fordel gryta ut over tortillalefsene. Fordel over halve lefsen, strø på ost og brett i to - eller fordel over hele lefsen, legg på ost og legg en ny lefse over.
Stek tortillalefsene i en tørr stekepanne på middels-sterk varme til den er gyllen og sprø og osten smelter, snu og stek på andre siden også. En enklere måte er å legge lefsene på et bakepapirkledt stekebrett og stek dem på 220 grader i 5-6 minutter til de er gyldne og sprø.

Kutt lefsene opp i snipper med et pizzahjul. Server sammen med rømme og salat - vel bekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar