fredag 1. juni 2012

Asiatisk grønnsakssuppe med kokosmelk og glassnudler

Jeg har hatt noen dager med forkjølse i det siste, og da har det også blitt noen dager med sterke, varmende supper som gjør godt for både halsen og kroppen.



Til to personer brukte jeg:

olje til steking
1 stor gulrot, julienne
1/2 squash, julienne
1 kepaløk, finhakket
1-2 cm sitrongress, revet
1-2 cm ingefær, revet
2 ts rød currypaste
1 vårløk, finsnittet
1 boks, 3 dl, kokosmelk
4 dl kyllingkraft
100 g glassnudler
2 ss soyasaus
saften fra 1 lime
koriander

Kutt opp grønnsakene og varm opp litt olje i en kjele. Fres squash, gulrot, sitrongress, løk og ingefær sammen i noen minutter på middels-sterk varme til løken blir blank. Tilsett deretter rød currypaste og bland godt sammen. Hell på en boks kokosmelk og kyllingkraft, rør om og la det koke opp. La suppen koke i noen minutter til grønnsakene blir mør. Legg deretter i glassnudlene og la de trekke i to minutter.
Smak til suppen med soyasaus, limesaft og evt. mer currypaste (styrken kan varierer veldig fra merke til merke). Ha til slutt i litt hakket koriander og server - vel bekomme!

1 kommentar:

  1. Den hørtes og så kjempegod ut! Lagres i min oppskriftsmappe ;)

    SvarSlett