onsdag 21. mars 2012

En slags gulasjgryte - med kjøttdeig



Til to sultne personer brukte jeg:

300 g kjøttdeig
2 poteter
3 middels store gulrøtter
1 kepaløk
1 fedd hvitløk
3 ss tomatpuré
6 dl kjøttbuljong
salt og pepper
oregano

Varm opp en gryte med litt olje og brun kjøttdeigen godt. kutt opp potet, gulrot og løk i terninger og finhakk hvitløk. Tilsett alt i gryta og sviss godt sammen i noen minutter. Bland deretter inn tomatpuré og sviss godt til den råe tomatlukten blir borte. Hell på kjøttbuljong, rør om og la det koke opp. Senk varmen og la gryten putre uten lokk i 20 minutter - rør godt om av og til.
Nå vil gryten ha tyknet en god del og det er tid for å smake godt til med salt, pepper og oregano (gjerne frisk om du har).
Dersom gryten blir for tykk mot slutten koker du den siste tiden med lok og tilsetter eventuelt litt mer buljong.

Øs opp gryten på tallerkener og server med godt brød til - vel bekomme!

6 kommentarer:

  1. Nam, dette så herligt ut :D Men du, kan man bruke vanlig løk? Ha en fin dag

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei!
      Ja, kepaløk er vanlig gul løk :-)

      Slett
  2. Enkel å lage, smakte godt og ungen likte det. Bra komponert!

    SvarSlett
  3. Tusen takk for oppkriften, den ble utrolig god :)
    Men som den amatøren jeg er så skjønte jeg ikke helt hva 6dl kjøttbuljong betyr? Er det en sånn terning og resten vann eller noe? Det er nok et idiotisk spørsmål, men det får bare være!

    SvarSlett
    Svar
    1. Så hyggelig :)
      6 dl kjøttbuljong vil si buljongterning(er) utblandet i kokende vann.

      - Kristin

      Slett