tirsdag 1. november 2011

Påleggskjeks med havregryn og sesamfrø

Når frokost eller lunsj skal inntas er det sjelden at det frister med kun brødskiver. Da er det kjekt å ha andre alternativer i hus, som for eksempel disse kjeksene. De er raske og lage og får en kjempegod, nøtteaktig smak av sesamfrøene. Smør dem med ditt favorittpålegg og nyt.

Til 40 kjeks måler du opp:
7,5 dl havregryn
2,5 dl melk
70 g smør
1 ts salt
2 dl hvetemel
1 dl sesamfrø


Begynn med å blande sammen havregryn og melk og la det svelle i ti minutter i kjøleksapet. Bland deretter inn mykt smør, mel, sesamfrø og salt og elt godt sammen til en fast og jevn deig - dette gjør du enklest med hendene. Strø mel utover en benk og kjevle ut deigen til den er 3-4 mm tykk. Stikk ut kjeks med en ring eller et glass og legg kjeksene på bakapapirkledte stekebrett. Prikk kjeksene med en gaffel og stek dem på 225 grader i 8 minutter til de begynne å bli gyldne i kantene. Avkjøl kjeksene på rist og oppbevar dem i en tett boks.

6 kommentarer:

  1. Nam, denne oppskriften skal prøves ikveld:) Brødleie barn og voksne i heimen her for tiden.

    Tusen takk for oppskrift :)

    Klem Ingvild

    SvarSlett
  2. Er disse sprø eller myke kjeks?

    SvarSlett
    Svar
    1. Er det mulig å gjøre dem mykere ved å justere steketiden eller blir dette bare rot?

      Hilsen en brødlei stakkar =)

      Slett
    2. Det vet jeg desverre ikke noe om, men det kan være mulig dersom du lager en løsere deig og steker dem litt kortere :)
      Lykke til!

      Slett
  3. Super oppskrift! Låner den til bloggen min jeg ;-) Skal selvfølgelig legge ved din blogg :-)

    SvarSlett