søndag 11. desember 2011

KOS - ferdigdesserter

På tross av at hjemmelaget alltid er best, så er det ikke alltid at tiden strekker til. Her kommer et par forslag til ferdigdesserter som du enkelt kan ''pimpe opp'' ved å lage egne sauser og garnityr, se om noe faller i smak :)

Mørk sjokolademousse med lun klementinsalat:
Sammen med denne kraftige sjokolademoussen er det godt med noe lett ved siden av. Klementiner er lett å få tak i på denne tiden av året og smaker utrolig friskt og godt!
Til to personer brukte jeg:

3 store klementiner
1 vaniljestang
1 ts sukker
maizena+vann til jevning
sitronmelisse til pynt

Skjær av skallet på klementinene med en skarp kniv og skjær deretter ut klementinfiletene. Ha dem over i en kjele og skvis over all saften fra avskjæret. Strø over litt sukker og tilsett frøene fra en vaniljestang. La blandingen koke opp og jevn væsken litt med maizenajevning. La klementinsalaten avkjøles litt til den er lun før du serverer den sammen med sjokolademousse.





Karamellpudding med hylleblomstsorbé:Hylleblomstsorbé:2 dl ublandet hylleblomstsaft
2 dl vann
1 dl sukker
1 vaniljestang
saften av 1/2 sitron
2 plater gelatin, bløtlagt i kaldt vann

Kok opp vann og sukker med frøene fra vaniljestangen. Ta kjelen av platen og rør inn gelatin.
Bland sukkerlaken med hylleblomstsaften og smak til med sitronsaft.
Kjør væsken til sorbé i en ismaskin.



Server dessertene som en avslutning på et herlig måltid og nyt!







Reklamebasert innlegg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar