onsdag 7. september 2011

BBQ-saus

Her hjemme er vi veldig glad i BBQ-saus, og kjøper det ofte. Men nå har jeg laget min egen for første gang, noe som slettes ikke ble værst. Det kommer en ny rett på bloggen om noen dager om hvordan jeg har brukt den.

Til ca 3 dl ferdig saus trenger du:


1/2 kepaløk, finhakket
1/2 rød chili, finhakket
1 boks hakkede tomater
1 ss brunt sukker
2 ss hvitvinseddik
1 ss soyasaus
salt og pepper



Finhakkløk og chili og fres det lett i en kjele i litt nøytral olje. Tilsett resten av ingrediensene og la det hele koke opp. Senk varmen, sett på lokk og la sausen småputre i en time, rør om av og til.
Kjør eventuelt sausen i en blender dersom du vil ha den helt fin og sil den. La sausen avkjøles helt før du heller den over på flaske eller glass.
Sausen er holdbar i ca én uke i kjøleskapet.  

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar