søndag 21. august 2011

Burger med gresk salsa og tzatziki

Ny burgervariant med spennende smaker!



Til to personer brukte jeg:

300 g kjøttdeig
1/2 finhakket kepaløk
salt og pepper
4 ss vann

Gresk salsa:
2 små tomater
1/2 rødløk
8-10 sorte oliven
1-2 ss god gresk olivenolje
Maldonsalt og pepper

salatblader
2 hamburgerbrød, gjerne med oliven og soltørket tomat

Tzatziki:



Start med å blande sammen alle ingrediensene til tzatzikien og sett den kaldt slik at smakene får satt seg skikkelig.

Finhakk rødløk, kutt oliven i ringer og tomat i terninger. Bland det hele sammen i en skål med god gresk olivenolje og smak til med salt og pepper.

Ha kjøttdeig, finhakket løk, salt, pepper og vann i en bolle og elt det godt sammen med hendene. Varm opp en stekepanne med smør og form kjøttdeigen til to jevne burgere. Stek burgerene godt på begge sider til de er gyldne før du skrur av varmen og setter på lokk. La de ettersteke i ca fem minutter til de er gjennomstekt.



Bygg opp burgerene med bunnen av hamburgerbrødet, salatblader, burgeren, gresk salsa, tzatziki og avslutt med toppen av brødet. Spis burgeren som den er eller server med potetbåter.
Vel bekomme!


Her finner du også andre burgervarianter som jeg har laget tidligere:
Hamburgertallerken
Chili-cheese burger
Kyllingburger
Hamburger med crispy poteter og norzoladressing
BLT kyllingburger med rømmedressing

1 kommentar: