tirsdag 7. juni 2011

Sjokoladecupcakes med jordbær-marengsfrosting

Disse cupcakes bakte jeg til en konfirmasjon som jeg var i på søndag :-)

Til 24 stk måler du opp:
4,8 dl sukker
4,2 dl hvetemel
2 dl usukra kakaopulver
1,5 ts natron
1,5 ts bakepulver
1 ts salt
2 egg
2,4 dl helmelk
1,2 dl nøytral olje
2 ts vaniljeekstrakt
2,4 dl kaffe

Bland sammen alle de tørre ingrediensene i en bolle. Visp sammen alle de våte ingrediensene i en annen bolle og spe over i de tørre ingrediensene, litt etter litt. Rør alt godt sammen til du får en jevn og klumpfri røre.

Fordel Røra i former som står i et muffinsbrett. Fyll formene 2/3 fulle.
Stek på 175 grader i 18-20 minutter. Sjekk at de et gjennomstekt med en bakepinne.

Ta cupcakesene ut og avkjøl de helt på rist.


Jordbær-marengs frosting:
3,6 dl oppkuttede jordbær
4 eggehviter
3 dl sukker
litt salt
200 g mykt meierismør

Kjør jordbærene til puré i en foodprocessor eller med en stavmikser.
Pisk eggehviter, sukker og salt til marengs over vannbad. Hell marengsen over i en kjøkkenmaskin og la det stå å piske til massen blir kald, ca ti minutter. Tilsett smøret, ca en ts av gangen, pisk leneg til alt er godt blandet sammen og luftig. Deretter tilsetter du jordbærpuréen gradvis, til du har den fargen og smaken du ønsker.

Sett frostingen kaldt i kjøleskapet i ca 30 minutter før du skla bruke den.
Fest den tippen du vil bruke i en engangs-sprøytepose og fyll på med frosting.
Pynt cupcakesene med det mønsteret du vil :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar