mandag 4. april 2011

Halvgrovt hverdagsbrød

Til 3 brød måler du opp:
50 g fersk gjær
2 ss olivenolje
3 ts salt
1 liter lunkent vann
250 g grovt mel
1,3 - 1,6 kg hvetemel

3 smurte brødformer

Smuldre opp gjær i en bakebolle og tilsett olje, salt og vannet. Rør til gjæret løser seg opp og tilsett det grove melet. La kjøkkenmaskinen stå og gå mens du tilsetter hvetemel litt etter litt til du får en fast deig som slipper bollen. Mengden hvetemel du trenger kan variere veldig, derfor har jeg ikke skrevet noe eksakt mål. La deiegen stå å elte i minst fem minutter før du dekker bollen med plast og setter den til heving på et lunt sted i ca 40 minutter til dobbel størrelse.

Hvelv deigen ut på et melet bord, elt den lett og del i tre like emner. Rull hvert emne ut til pølser som du legger i smurte former. Dekk over formene med et rent kjøkkenhåndkle og etterhev i ca 30 minutter til deigen når minst opp til kanten av formene.
Stek brødene på nederste rille i ovnen på 180 grader i 35-40 minutter. sjekk at de er stekt ved å dunke under dem, dersom det kommer en ''hul'' lyd er de ferdigstekt. Avkjøl brødene på rist og pakk de i poser når de er helt kalde.



Nytes ved fokostbordet :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar