tirsdag 5. oktober 2010

Risengrynsgrøt

Tro det eller ei, i dag var den første gangen jeg lagde risengrynsgrøt. Det har alltid vært mamma som har laget det hjemme, men jeg klarte det jeg også !

Til to grøtporsjoner trenger du:

1,5 dl grøtris
1,5 dl vann
1/2 ts salt
7 dl melk (best med h-melk)

smør
sukker
kanel

Mål opp ris, vann og salt og ha det i en kjele. Kok det opp og la det småputre på svak varme til nesten alt vannet har kokt bort.


Mål opp melken og hell over risen, ha fortsatt på svak varme og sett på lokk, la det stå i ca 4o minutter til risen er kokt. Rør om av og til så det ikke brenner seg.
Dersom grøten er litt for tynn når risen er ferdig kokt kan du ta av lokket de siste minuttene slik at noe av væsken fordamper. Om grøten derimot har blitt for tykk tilsetter du bare litt mer melk eller vann.
Serveres med kanel, sukker og et smørøye :)

2 kommentarer: